Wilt u iets kwijt over de paddock paradise?


Laat dan een berichtje achter in ons

 


Paddock paradise

In 2013 zijn we begonnen met het aanleggen van een paddock paradise zodat de paarden meer bewegen. Eerst hebben we een pad om de weilanden gemaakt, een vijver gegraven en een houtwal en meidoornhagen aangelegd.

Achter in het land staan een grote waterbak en meerdere zelfdrinkbakjes en een overdekte hooiruif. Voor in het land hebben we twee overdekte hooiruiven met verharding eromheen. In de zomermaanden hangen overal langs het pad verschillende soorten likstenen en er staat voor en achter in de wei een dazenval.

Er staan twee schuilstallen met verharding eromheen. In 2016 hebben we in één lang pad paddockroosters gelegd en die gevuld met zwarte grond. Daar is graszaad in gezaaid, zodat de paarden een steviger ondergrond hebben. Ook voor de ruiven langs hebben we een pad verhard.

Vanaf half mei t/m half september lopen de paarden 24/7 buiten in de paddock paradise. Overdag lopen ze op het pad en kunnen ze de hele dag kuil eten en 's avonds mogen ze in de wei. De wei wordt beweid d.m.v. stripbegrazing. Elke dag wordt de mest uit de wei geschept.

Het weiland is ingezaaid met speciaal paardenmengsel. De wei wordt bemest d.m.v. vaste gefermenteerde paardenmest. Met behulp van zeeschelpenkalk, kleimineralen, vulkamin en EM proberen wij een goede, gezonde paardenwei te maken.